Myyjille

Tervetuloa asiakkaaksemme, olet tehnyt oikean valinnan!

Haluamme olla suomen paras kirpputori ja siksi olemme koostaneet tähän viestiketjuun ohjeet, jolla sinä myyjänä saat parhaan tuloksen ja me yhdessä teemme parhaan kirpputorin, jossa vieraat viihtyvät ja mikä tärkeintä, sinä saat parhaan hinnan tuotteesta ja pääset ylimääräisestä tavarasta eroon.

Itsepalvelumyynti
Myyjällä on käytössä siistit ja kunnostetut, 960m² tilat. Tiloista löytyy Inva-WC lastenhoito mahdollisuudella, sekä kahvila ja sen WC, Muksula –lapsiparkki ja sovituskopit. Vuokrattava pöytä on 90cm leveä ja siihen kuuluu 2kpl hyllytasoa ja vaateripustimet, myyntipöydän tarvikesisältö saattaa vaihdella. Pöydän vuokraan kuuluu aina 1 tarra-arkki hintalappuja/per viikko, ja arkkiin mahtuu 30 hintalappua. Lisätarra-arkkeja voi ostaa lisää 0,50€ hintaan kassalta, paperinen hintalappu on ilmainen. Tila vuokrataan aina vähintään viikon (7 päivää) ajaksi kerrallaan. Hälytin nappeja, –tarroja ja laatikoita vuokrataan kassalta. Napin vuokra 0,00€/kpl, hälytintarra 0,10€/kpl ja hälytinlaatikko 0,50€/kpl.

Sinun ei tarvitse olla paikan päällä myymässä tai esittelemässä tuotteita, ellet halua. Asiat, jotka sinun tulee huolehtia on, että olet hinnoitellut tuotteet oikein, sillä ylihintainen tuote ei myy. Emme ota vastaan epäsiistejä, haisevia, K-18 tms tai rikkinäisiä tavaroita. Kirpputorin valvojalla on oikeus poistaa myynnistä epäkurantti tai myytäväksi soveltumaton tuote ilman ennakkoilmoitusta, näitä tuotteita voit kysyä kassalta. Vuokrapöydän käyttäjä eli myyjä vastaa pöydän siisteydestä ja suositus on, että ennen viikonloppua (la-su, parhaat myyntipäivät) käyt tarkistamassa paikkasi siisteyden, tuoterepertuaarin, sekä hinnoittelun läpi parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Älä aseta esille kerralla liian paljon myytävää.
Suosittelemme kiertämään muiden myyjien pöydät ja vaatteita läpi mikäli hintataso askarruttaa sinua.
Isojen huonekalujen tai tavaroiden (esim lasten istuimet) myynti ei ole mahdollista. Lattioille ei saa asettaa mitään!

Täydenpalvelunmyynti
Hoidamme tavaroittesi esillepanon ja hinnoittelun kokonaan, sinun tarvitsee vain tuoda tavarat meille, me hoidamme loput aina tilitykseen saakka.
Kertamaksu 50€ + 50% provisio, myyntiaika noin 2 viikkoa. Otamme vastaan ainoastaan puhtaita, ehjiä ja hajuttomia tuotteita, rikkinäiset tuotteet kannattaa hävittää asian mukaisesti, sillä niiden myyntiin tarjoaminen on ajan ja rahan hukkaa.

Täydenpalvelun paikat ovat kaudelle 2024 varattuja, emme ota uusia varauksia vastaan ennen syksyä 2024.

Urheiluvarusteet, särkyvät tuotteet, pitkä rekki
Urheiluvarusteille, verhoille sekä särkyville tuotteille meillä on erillinen tila, johon kaikki pöydän varanneet voivat tuoda yksittäisiä tuotteita myyntiin. Myymälän takaseinällä on pitkä rekki, jonne voit myös sijoittaa yksittäisiä myytäviä tuotteita (esim. pitkät mekot, takit). Yksittäinen tuote tarkoittaa 1-3 tuotetta.

Paikan varaus ja maksaminen
Asiakastilin perustaminen ja paikan varaaminen tehdään www.suutarilankirppis.fi –sivulla. Rekisteröidy asiakkaaksi ja varaa paikkasi www.suutarilankirppis.fi-sivulla kohdasta ”varaa pöytä”, palvelu ohjautuu KirppariKalle-sivustolle. Verkossa tehdyt varaukset maksetaan pankkitunnuksilla. Varatessasi myyntipaikkaa verkossa sinun tulee aina maksaa koko myyntiajan vuokra. Myyntipaikan peruutukset 7 vrk ennen varauksen alkamista. Peruuttamattomasta paikasta perimme täyden myyntipaikan hinnan. Alkanutta varausta ei siirretä myöhemmin alkavaksi. Jos haluat muuttaa varaustasi, pitää se tehdä 7vrk ennen alkamisajankohtaa.

Hinnoittelu ja myynnin seuranta netissä omalla asiakastilillä
Jokainen tuote vaatii oman viivakoodillisen hintalapun, jota kassajärjestelmä lukee, näin myynnit ohjautuvat oikealle asiakastilille ja voit seurata myyntejäsi reaaliajassa. Siistin hintalapun saat, kun hinnoittelet tuotteet valmiiksi omalla asiakastilillä varausjärjestelmässä kohdassa tuotteiden hinnoittelu. Nimeä ja hinnoittele tuotteet mahdollisimman tarkasti esim ”Nike sin. juoksuken 42”, joka tarkoittaa Niken juoksukenkiä, siniset ja koko 42. Tällä vähennämme hintalappujen vaihtoja. Kassamme ei myy tuotetta jos nimike ja tuote eivät vastaa toisiaan. Tätä valitettavasti tapahtuu joskus.
Tallenna arkki ja merkitse valmiiksi. Valmiiksi hinnoittelemasi hintalaput (tarra-arkki tai paperiarkki) tulostetaan myymälässä. Kun hinnoittelet tuotteesi valmiiksi asiakastililläsi näet myös mitä olet myynyt. Hinnoittele tuotteet asiakastililläsi, sillä voimme myydä vain tuotteet jotka ovat hinnoiteltu Kirppari-Kallessa, josta muodostuu tuotteellesi uniikki viivakoodi -tuotelappu. Tuotteen nimen voit kirjoittaa hintalappuun kynällä, jos et keksi kerralla tarpeeksi myytävää. Myytävän tuotteen hinta pitää lapussa olla koneellisesti, hintaa ei saa kirjoittaa käsin. Tee uusi hintalappu kun muutat hintaa, emme voi myydä tuotetta jos hinta on muutettu suttaamalla vanha hinta.

Tavaran tuonti
Vuokra-aika voi alkaa mistä päivästä tahansa ja se on vähintään 7 päivää. Tuotteet voi tuoda myyntiin ensimmäisen myyntipäivän aamuna heti avauksesta lähtien tai edellisenä iltana, viimeisen tunnin aikana. Päättymispäivänä pöytä tulee tyhjentää tunti ennen sulkemista; arkisin klo 17 mennessä ja la-su klo 15 mennessä. Varmista aukioloajat nettisivuilta www.suutarilankirppis.fi.
Vuokra-ajan päätyttyä, samana iltana, tyhjentämättömän pöydän tyhjennys kustannus on 25 €, jonka veloitamme myyjän noutaessa tuotteitaan. Pöydättömiä tuotteita jotka ovat jääneet tai ovat poistettu pöydiltä säilytetään 1 viikko, jonka jälkeen ne hävitetään tai ne siirtyvät Suutarilan Kirppiksen omaisuudeksi. Viikon säilytys on maksullista, tavaroiden säilytys on 25€ /viikko. Kiinniolopäiviä (pyhäpäiviä) ei lasketa vuokra-aikaan.
Poisvietävät tuotteet pitää esittää kassalla, älä poista tuotteista hintalappuja ennen tarkistusta kassalla!

Voit myös lahjoittaa myymättä jääneet tuotteet meille, ilmoitathan tästä etukäteen, jolloin me voimme hoitaa tyhjennyksen puolestasi veloituksetta.

Myyntipaikka
Myytävät tuotteet tulee sijoittaa myyntipöydän sisäpuolelle. Paloturvallisuussyistä, ja siivouksen kannalta, tuotteita ei saa jättää myyntiin kulkuväylille, myyntipöydän hyllyjen alle eikä poistumisteiden eteen. Käytäviä ei saa tukkia. Henkilökuntamme huolehtii siivouksesta, mutta myös myyntipöydän vuokraajan on huolehdittava oman paikan siisteydestä. Kaikkien tavaroiden on oltava siistejä ja puhtaita. Tuotteita saa myydä ainoastaan niille varatuissa paikoissa ellei toisin ole sovittu. Omien rekkien, hyllyjen tai lisäosien sekä mainosten ja alennuslappujen tuominen ja esillelaitto myyntipaikalle on kielletty. Voimme sopia yhdessä tarvittavista myyntipaikan alennuskampanjoista tai muutos töistä. Jos sinua askarruttaa jokin asia, ota yhteyttä asian sopimiseksi.

MYYNTIPAIKOILLA EI SAA MYYDÄ:
– Uusia tavaroita ilman Suutarilan Kirppiksen lupaa
– Tupakka- tai alkoholituotteita, lääkkeitä tai lääkkeeksi luokiteltuja tuotteita.
– Viallisia sähkölaitteita.
– Elintarvikkeita, ei myöskään lemmikkien elintarvikkeita.
– Huonekasveja, näistä tulevien roskien sekä eliöiden vuoksi.
– Piraattituotteita.
– Teräaseita, nyrkkirautoja tai minkäänlaisia aseita.
– Likaisia, öljyisiä, kosteusvaurion kokeneita tai voimakkaasti tuoksuvia tuotteita.
– Anastettuja tai mitään laitonta myytävää

Kysy henkilökunnalta tuotteista, joista olet epävarma.
Poistamme kielletyt tuotteet myyntipöydistä välittömästi.
Säilytämme tuotteita 7 vrk, jonka jälkeen ne hävitetään.

Vastuu ja valvonta
Myyjä vastaa itse myytävistä tuotteista ja pöydän sisällöstä. Suutarilan Kirppis ei korvaa kadonneita, varastettuja tai vaurioituneita tuotteita. Arvokkaat tavarat (esim. korut, kellot, kosmetiikka yms.) voi varustaa varashälyttimillä, hälytinkoteloilla tai erillisestä sopimuksesta laittaa lukolliseen lasivitriiniin jotka sijaitsevat kassojen edessä. Suosittelemme tutustumaan myymäläämme ennen varauksen tekoa sekä suorittamaan kierroksen myymälässämme viimeisenä päivänä lähtiessäsi, sillä tuotteita kulkeutuu asiakkaiden käsissä helposti muihin pöytiin, Suutarilan Kirppis ei järjestele näitä tuotteita takaisin omille paikoilleen. Liiketilassa on hälytysjärjestelmä, sekä kameravalvonta ja satunnaisesti kiertävä myymäläetsivä ja vartija. Teemme parhaamme estääkseen varkaustapaukset ja ilmoitamme kaikki varkaudet AINA poliisille. Emme vastaa tuotteiden tuhoutumisesta tulipalon, vesivahingon, murron, ilkivallan tai muun siitä riippumattoman syyn sattuessa. Myymättömät, löytyneet tuotteet säilytämme 2 viikkoa myyntiajan päätyttyä, jonka jälkeen ne siirtyvät Suutarilan Kirppiksen omaisuudeksi.

Tilitys
Tilitämme myyntitulot vuokra-ajan päätyttyä, sekä vuokra-ajan kuluessa asiakkaan suomalaiselle pankkitilille seuraavana tilityspäivänä, joka on aina maanantai (tilityksen näkyminen kestää 1-7pankkipäivää, joten otathan yhteyttä jos tilitystäsi ei näy 7 pankkipäivän kuluessa).  Lunastamattomia tilityksiä säilytämme 2 viikkoa myyntijakson päätyttyä jonka jälkeen varat siirtyvät Suutarilan Kirpputorille. Kun tulet tyhjentämään pöytääsi, ilmoita siitä kassalla. Jos myyjä keskeyttää myynnin ennen myyntijakson loppumista emme maksa hyvitystä paikkavuokrasta. Kaikista myytyjen tuotteiden myyntihinnoista veloitetaan 5% myyntiprovisio  joka kattaa korttimaksukulut luottoyhtiölle, kassajärjestelmän ylläpidon ym.

Tervetuloa asiakkaaksemme, tehdään hyvä myynti yhdessä! Jos jokin asia jäi vaivaamaan, otathan yhteyttä niin hoidetaan asia kuntoon.

PIDÄTÄMME OIKEUDEN SOPIMUSEHTOIHIN JA HINNAN MUUTOKSIIN

Soita meille